tisdag 16 januari 2007

Dagens doft - Magie Noire

Lancomes Magie Noire från 1978 är konstigt nog den enda doft jag har från det parfymhuset. För över ett decenium sedan hade jag Trésor. På något sätt tilldrar sig inte L:s dofter min uppmärksamhet tillräckligt. Säkert helt oförtjänt för iallafall Magie Noire är en riktig höjdare. Minns att en kollega för länge sedan bar upp den på ett ypperligt sätt och faktum är att den passar väldigt bra på mig också.
MN är en kryddig, grön, trä-oriental, med den egenheten att den känns kall trots att den tillhör orientfamiljen. Det är en slags mintighet som skapar kylan. MN har en mycket bra hållbarhet över dagen, trots att det i mitt fall är fråga om Edt versionen.  MN framkallar bilder av svart sammet och boudoirer. Det är en doft som passar om man vill svepa in sig i an aura av mysticism. Kombineras utmärkt med svarta kläder. MN påminner mig om Rochas fina Mystère från samma år men MN är mer kraftfull. Det finns en del män som bär MN och jag kan tänka mig att den kan passa mycket bra på rätt bärare.
MN inleds med galbanum, hyacint, hallon och svarta vinbär. I hjärtat ylang-ylang, ros, viol, tuberose, honung, narciss, jasmin och liljekonvalj. I basen kryddor, ceder- och sandelträ, vetvier, patchoulli, mossa, mysk, civet och castoreum.
En noga avvägd komposition där många klassiska ingredienser kombinerats på ett sätt som fortfarande känns modernt. Inget hafsverk som många av dagens main-stream dofter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar