måndag 27 november 2006

Dagens doft - Rochas Femme

Efter gårdagens allt annat än lyckade utflykt i herrdofternas värld, flyr  jag idag in bland det mest feminina, Rochas Femme. Femme skapades av supernäsan Edmond Roudnitska och lanserades av Rochas 1944. Doften är underbart mjuk och lite krämig. Den luktar varmt plommon och kummin. Kumminnoten är mjukt rundad, inte rå/frän som i den moderna kummindoften Kingdom.
I Femmes toppnoter finns frukt och kummin, i mellanregistret känns blommor som ros, kryddnejlika och jasmin men det blir ändå inte särskilt blommigt utan plommon/ kummin dröjer sig kvar. I basen bla ekmossa,  patchulli och vanilj. Femme är en fruktig chypre, en grupp som brukar vara svår på mig. Femme passar som tur är däremot bra. Föregångaren till Femme är Mitsouko från 1919. Av dessa föredrar jag F, M kan bli lite kväljande om inte dosen blir precis rätt.
Femme är en klart underskattad doft som säkert kommer få en relansering med något känt ansikte som galionsfigur och på så sätt bli het igen. Det är den verkligen värd. Hoppas de bara inte förvanskar den i någon ny variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar