fredag 9 december 2011

Mona di Orio is not among us anymore

Mona di Orio 1969-2011
Photo from Basenotes in an interesting article about Mona

A perfume friend just mailed me about the tragic news and I can't really belive it but he whole bloggosphere confirms: The beautiful, talanted, young Mona, one of my all time most favorite perfumers is not among us anymore. But her wonderful creations will be - Forever. Let us tomorrow all unite in a tribute to Mona and wear her beutiful creations all around the Globe. I'm sure Jabu - "joy, pleasure" will be my choice. Because that is exactly what Monas perfumes gives me.

Rest In Peace Mona.

2 kommentarer:

 1. Jag blev både bestört och sorgsen när jag läste detta! Såg henne för bara några dagar sedan på YouTube när hon beskrev sin nya doftlinje, tankarna och arbetet bakom. En vacker, personlig och oerhört skicklig parfym-konstnär har gått ur tiden..Känns så konstigt, efter allt hennes arbete med sina nya, underbara dofter..och nu är hon borta..Jag hoppas hon kände sig nöjd och tillfreds med att ha blivit färdig med sin nya doftkollektion, varenda parfym känns som ett mästerverk, fast på olika sätt. Jag beställde helt nyligen Lux från den ursprungliga parfymserien. Ska njuta den med vördnad, och tänka på allt arbete och själ som Mona lagt ned i sina dofter.

  SvaraRadera
 2. Hej Ylva,
  Ja det är verkligen sorgligt och meningslöst. Vet inte om det stämmer det som skrivs att Mona lagts in på sjukhus för en operation och avlidit i samband med detta, förskräckligt.

  Det är ju sedan tidigare ingen hemlighet att jag älskar hennes mångfacetterade, komplexa, retrobetonade dofter. De har av någon anledning en lugnande men samtidigt suggestiv inverkan på mig. Och när jag väl förstod mig på henns Oud, ja då undrade jag om inte parfymresan kan vara över, vad mer behöver man om man investerar i detta mästerverk.

  Jag såg så fram emot hennes kommande kreationer och har under hösten funderat på vad som skulle komma här näst och önskade en Mona-ros, en Mona-patchoulli och en Mona-myrra. Nu blir det inget mer, om det inte finns någon nästan färdig parfym som kan slutmodereras och ges ut.

  Undrar om det var det You Tube klipp du såg där hon sa något i stil med att hon vill bli en riktigt gammal kvinna omgiven av sina parfymer.
  Så sorgligt att det inte fick bli så.

  SvaraRadera