onsdag 26 maj 2010

Escale à Portofino

Christian Diors första doft i den så kallade Cruise Collection, transparanta dofter inspirerade av olika resmål, Escale à Portofino skapad av Francoise Demarcy 2008 är den ultimata sommardoften. Fin, rund riktigt gul citron på mandel och cypress i basen. Det finns förstås en massa andra supporterande ingredienser men det är de tre jag nämner som jag främst lägger märke till. Doften är trots att den tillhör citrusfamiljen inte svag eller flyktig. Den sitter tvärtom till långt fram på kvällen.
Escale à Portofino framkallar bilden av ett litet fint och familjärt hotell högt upp på en bergssida i Italien. Doften påminner om en exklusiv hotelltvål i kombination med manglade lakan. Men observera det är ingen kemisk tvättmedelsdoft à la Clean-dofterna utan mer själva det nymanglade tyget.

Escale à Portofino är en tidlös doft i samma tradition som Eau de Rochas och Diors Eau Fraiche men med en modern tvist. Escale à Portofino är definitivt en kommande klassiker. Tydligen var doften den mest frekventa i Paris gatubild under våren - sommaren 2009. Slutligen så tycker jag att Escale à Portofino även kan bäras av herrar.

Betyg: 4

2 kommentarer:

  1. Kan inte för liv och pina förstå vad som får folk att lägga 600 eller mer på Cleanflaskorna. Det är bara att smörja in sig i Comfort sköljmedel , valfri variant, så doftar man lika nytvättfräscht som med en sprits Clean. Billigt också: 1,5 liter för en femtiolapp.

    SvaraRadera
  2. ....av denna doftkategori, Kapris.

    SvaraRadera