tisdag 5 juni 2007

Dagens doft

Så här (se nedan) skrev jag om Dgens doft Eau de Rochas när jag av någon anledning blev sugen att använda denna eminenta klassiker under helt fel årstid. Håller fortfarande med om allt och kan tillägga att så här en varm sommardag så utvecklar den ytterligare dimensioner.  En citrus grönhet som inte är lime utan snarare en omogen grön citron, känns också. Även träigheten är tydligare idag. EdR sitter också bra värmen till trots. Den kan fortfarande kännas ofragmenterad, om än svagt, efter över tolv timmar.
En verklig toppendoft, både som doft och i kvaliteten. Synd att så få doftar så här.
Från Parfumistans dagbok 22 december 2006:
"Soligt väder gav sommarassociationer. Greppade Eau de Rochas en klassisk citrus-chypre från 1970. Från början var den en unisex parfym men då Rochas lanserade Eau de Rochas Homme fick den ursprungliga EdR bli en damdoft. I och för sig tycker jag att den är mer en kvinnodoft även om vissa män säkert passar bra i den.
Eau de Rochas sitter bättre än många andra rena citrusdofter, skräckexemplet på dålig förmåga att sitta kvar: Eau d´Hadrien. Det beror på EdR:s rejäla chypreorienterade bas med ekmossa, ambra och mysk. I toppen olika citrusnoter och verbena. I mellanregistret vildros, jasmin, coriander och nejlika dvs typiskt chypre.
Det är inte samma lätta och friska citrusnoter i EdR som tex i Ed´H utan de är tyngre och känns mer som konserverade citroner. EdR har en ton i sig som kan trigga igång illamående. Så har man minsta antydan till det så bör man akta sig för EdR den dagen. Annars är EdR en fin, lite tvålig och osöt sommardoft . Numera känner man inte den här dofttypen på särskilt många personer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar