söndag 31 december 2006

Dagens doft - Fragile

Redan när jag vaknade till tidigt i morse stod det klart för mig vilken doft som skulle bli dagens. Den är en kompromiss mellan tungt och fräscht som passar mig väldigt bra. Tyvärr använder jag den inte så ofta då den står intrasslad bakom en massa andra kartonger längst in kylen. Doften är Jean Paul Gaultiers Fragile, en fräsch tuberosedoft (!) med peppriga och fruktiga inslag. Initialt finns en ton som påminner om nagelackslukt men den försvinner snart.
Egenligen är doften ett rent hån mot de klassiskt tunga, blommigt krämiga, torra tuberosedofterna. Här har man förtagit tyngden, värmen och den dova intensiteten med pigga peppar och fruktnoter. Man har gjort doften mer mainstream och därmed mer säljbar. Ett bra alternativ för den som tycker att de typiska tuberosedofterna bara är för mycket! Själv älskar jag dem men jag är heller inte så konservativ att jag förkastar nya uttrycksformer för tuberosen. Omväxling förnöjer!
Fragile inleds med frukighet som apelsin, bergamott, coriander och ingefära. Sedan följer tuberose, jasmin, spansk- och rosèpeppar samt nejlika. I basen cederträ, viol, mysk och kanel.
Även om det är en Edt så sitter den bra på mig under dagen. Fast det där med styrkan på Edt och Edp är (som jag tidigare påpekat) så olika mellan olika dofter så att vissa Edt är som Edp och vice versa.
Flaskan är originell. På korken en sådan där glasbubbla med vätska och  "snöflingor i" som man skakar. I bubblan står en kvinnofigur i ett långt, svart fodral. Kartongen är en ofärgad, pappersbrun kontrast till den kitschiga flaskan.
Sammanfattningsvis en doft att rekommendera!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar