torsdag 3 februari 2011

Parfums de Nicolaï - Kiss me tender

Bild: Heliotrophium arboescens
 Kurt Stueber, Wikipedia Commons, some rights reserved

Parfums de Nicolaïs Kiss me tender är en fluffig, heliotrophebaserad, varm gourmanddoft som är lagom söt på mig, varken sockrig och kemisk. Men det är och andra sidan inte fallet med någon av de Patrica de Nicolaï dofter som jag har provat.

Kiss me tender inleds med något som jag tycker påminner om mimosa följt av mint. Mimosaliknande noter tycks vara i ropet vintern/våren 2010/2011. Precis i starten påmminner den lite om Annick Goutals Le Mimosa men det går snabbt över. Den varma och soliga heliotrophen träder in i ett tidigt stadium och är närvande under hela doftens utveckling. Jag känner inget av noterna hö och anis men jag antar att de finns i doften som kontraster för att tämja de andra noterna så det är kanske inte meningen att man ska känna dem så tydligt. Om jag jämför med min basheliotrophe, Etros Heliotrophe så är Kiss me tender blommigare och liksom luftigare. Heliotrophe accentuerar mer av heliotrophens typiska mandelton och känns liksom råare.

Kiss me tender är en riktig varm och skön komfortdoft som passar för att lysa upp en kall vinterdag. Den är som det mesta från PdN välkomponerad och sammansatt av högklassiga ingredienser, rent tekniskt som en riktig nichedoft ska vara. Självfallet hade jag som PdN-fantast höga förhoppningar på doften så det kanske är därför som jag känner mig lite besviken. PdN ger mig liksom ingenting och jag kan uppnå samma känsla med min gamla kära Heliotrophe och det som är kvar av mitt Le Mimosa-prov. För den som inte har någon heliotrophedominerad doft är Kiss me tender absolut att överväga.

Betyg: 4     (skulle ha fått ett "+" om den inte lämnat mig så oinspirerad)

4 kommentarer:

 1. Jeg liker Kiss me Tender, men ikke nok til å kjøpe den. En av mine døtre fikk den i julegave, etter å ha snust seg gjennom mange prøver. Hun sto mellom den og Tauer - Une Rose Vermeille, og Kiss me Tender gikk av med seieren. Er herlig på henne, og mulig litt for ung og søt for meg :)

  SvaraRadera
 2. Hej Bipbap!
  Men vad bra, då kan ju du låna lite av henne någon gång ibland. URV tycker jag bara mer och mer om, den känns lite vuxnare trots sin fruktighet.

  SvaraRadera
 3. Jeg har faktisk Une Rose Vermeille på vurderingslista. Alle trenger en snill og vakker duft også :) Vi har en tendens til å velge ganske krevende kompliserte dufter. Godt med litt avveksling!

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Precis, vissa dagar orkar man bara inte med något komplext som ska följas och analyseras hela tiden. Utan vill bara ha en välgjord doft som doftar gott.

  SvaraRadera