måndag 20 december 2010

Chopard - Casmir

Foto: Parfumista (c)

Ursprungligen publicerat på min dåvarande blogg Parfumistans Blogg på Damernas Världs hemsida i februari 2008. 

Casmir, Michel Almairacs klassiska skapelse för Chopard 1991, är en varm, träig, lite fruktig oriental, som gjord för höst och vinter. Doften har precis rätt namn, det är kashmir man ska bära tillsammans med den. För mig personifierar doften en elegant amerikanska, storslaget gestikulerande som hörs överallt.

Casmir inleds med mango, persika, kokos och bergamott. I hjärtat finns bl a liljekonvalj, geranium och jasmin. I basen sandelträ, patchouli, ambra, vanilj och mysk.

Casmir inleds fruktigt och just inledningen kan vara lite too much. Men ju närmare Casmir tonar ut mot den härliga sandelträ/patchoulibasen, ju bättre blir den. Doften har en värme och täthet som jag uppskattar. Den sitter hela dagen och man får akta sig för överapplicering, då kan den blir för intensiv. Jag tycker att Casmir passar utmärkt dagtid under det mörkare halvåret, både till jobb och fritid. En användbar doft som borde tas till heder igen!

Betyg 4

Kommenter vintern 2010: Kan passa gråa sommardagar också. Den har något som påminner mig vagt om Missoni, troligen fruktigheten och att den är ganska mörk i tonen. Betyg 3+.

4 kommentarer:

 1. Håller med om att det här är en verkligen speciell, unik doft. Tyvärr passade den inte på mig. Så bytte bort den mot annan parfym (på fragrantica). Testat swappa parfymer själv förresten?

  Mina 2 Chopard facoriter är Happy Spirit Magical Nights (älskar!), & Cascade, som jag har båda har i min samling. Dessutom är Chopards flaskor sådana vackra konstverk!

  SvaraRadera
 2. Hej Susanna!
  Min favvo Chopard är Wish, har varit på väg att göra mig av med den flera gånger men så är det något som säger "stopp". Har bara swappat någon enstaka gång. Tycker att det är enklare att sälja på Tradera när jag plötsligt sitter med flera dofter som jag vid närmare eftertanke inser luktar ganska lika, vilket ju händer då och då :)

  SvaraRadera
 3. Säljer också på tradera! Men problemet är att att niche dofter (särskilt de som inte säljs i sverige) är väääldigt svåra att sälja på tradera. :(

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  Håller med, man får se det som en liten kostnadsreducering för sitt intresse och ett sätt att inte låta samligen bli för yvig. Det är ju inget som genererar vinst precis. Särskilt ovanliga dofter som är klassade som herr (men som ofta ändå är unisex) är svåra att sälja. Dam är lättare, fler intresserade antagligen. Rent allmänt är det konstiga att det är "de vanliga" dofterna som kan rusa upp i pris.

  SvaraRadera