onsdag 17 november 2010

Prada Tendre

Ursprungligen publicerat på min dåvarande blogg Parfumisans Blogg på Damernas Världs hemsida i januari 2009.
Varför är jag ganska förtjust i Prada Tendre från 2006? Jo, för den är rätt lik originalet Prada som släpptes två år tidigare. Original-Pradan tillhör en av mina favoriter, en trivseldoft byggd på en modern patchoulliharmoni som är svår att överträffa. Ja, det skulle vara Angel då.

Tendre är inte lika bra som originalet, det ska sägas på en gång. Det är en lättare version där patchoullin tonats ned och en del tyngre ingredienser ersatts av en del lättare. Tendre skapades ursprungligen för den asiatiska marknaden, eftersom man där inte är lika förtjust i så tunga dofter som Prada i original.

Prada original är tung redan i mellanregistret där olika beredningar av patchoulli dominerar. I Tendre kommer patchoullin först bland basnoterna och mellanregistret är blommigare och grönare och har en viss kryddighet av kardemumma. I originalet finns vanilj och tonkaböna i basnoten, i Tendre finns fler träiga noter.

Prada Tendre kan bäras året runt men passar bäst vår och sommar då original-Pradan bör stanna hemma. I valet mellan de båda väljer jag helt klart originalet.

Betyg 3+

Betyg 2010: 3

4 kommentarer:

 1. God morgon Parfumista! Hoppas allt är bra!Jag har en fin doft,Infusion de Fleur d`Oranger från Prada.Hjärta av tuberos,jasmin,apelsinblomma.Den kan nog funka som juldoft,men har inte tänkt på den som en sådan.Ser fram emot din juldoftslista!Mvh.ParfymAnna.

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Juldoftslistan eller närmare bestämt listorna är under produktion.Svårt att begränsa sig, julen kan doftmässigt ge inspiration på många sätt. Du har rätt i att man kanske inte i första hand tänker på Infusion de Fleur d`Oranger från Prada som juldoft. Men jag tycker att den passar utmärkt, associerar till forna tiders julbad med sin härliga tvålighet. Jag gillar verkligen IdFd'O fattar inte att det är så många som dissar den. Påminner mig om en annan tvålig favorit Balmains Ivorie - har du testat den? Mvh Parfumista

  SvaraRadera
 3. God kväll! Tror att jag hade den i bodylotion 1986 ca. känns som 1000 år sedan!!! Minns grön tvålighet.Saknar ibland 80-talets dofter.Funderar på att köpa Paloma Picasso igen,minns du den? Även Spellbound;EL.kan jag sakna.Finns så många härliga dofter.Mvh. Anna.

  SvaraRadera
 4. God kväll du med Anna!
  Det är just det, grön tvålighet, lite hyacinth känns väldigt fransk på något vis. 80-tals stuket på doft är som tur är på ingång igen tex PCJWM men såklar i något modererad form = mindre stora dofter.
  Spellbound tycker jag väldigt mycket om, PP harjag dessvärre inget minne av men den nämns ofta som en av de riktigt bra chyprena från det storsvulna 80-talet. Ja världen svämmar dessvärre över av härliga dofter, det finns ingen ände liksom...Mvh Parfumista

  SvaraRadera