torsdag 28 oktober 2010

Antagit utmaningen

...och kommer att ha just Estee Lauders Private Collection Jasmine White Moss i en vecka. Bara fem dagar kvar, eftersom jag använde den även igår. Inte uttråkad än i alla fall, det är en sådan fin, elegant doft, retro men samtidigt med en modern lätthet. En viss liten otäck melonnot (på mig, tror inte den finns bland ingredienserna) precis i starten men sedan så fin. Klar citrus, ren och klar jasmin (även om jag gillar dunkelt lortig jasmin), lagom med galbanum och en klar, ren och skalad mossa i basen (EL:s speciella moss-ersättning som man tagit fram i labbet), en kontrast till den mer grönt dunkla traditionella chypren med ekmossa. PCJWM är på något sätt sprudlande och pärlande i karaktären, lite som en halvtorr champagne.

2 kommentarer:

  1. Hej Parfumista!I våras köpte jag Eclat de Jasmin Armani Prive collection,den upplever jag dunkel o lortig.Har du kännt den?Går även i tankar om att köpa White Patchouli by Tom Ford.Vet du om den är fin? Mvh.Anna.

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Har tyvärr inte doftat på någon av de dofter du nämner. Min lortiga jasmin är MPG:s Jasmine, luktar stall. När det gäller White Patchouli har jag bara läst om den och någon tyckte att den är för tam och inte når upp till Black Orchids nivå. Så då fortsatte jag inte att intressera mig för den, kanske helt felaktigt....: )

    SvaraRadera