måndag 25 juni 2007

Dagens doft - Bulgari pour Femme


Bild: Perfume Emporium.com

Har tvingat på mig själv en blomparfym idag. Det är trots allt mitt i sommaren och man SKA vilja ha lätta och fräscha saker. Bvlgari Femme skapad av Sofia Grojsman 1994, är lätt utan att för den skull vara fruktigt, aquatiskt fräsch. Fräschheten kommer här som i de flesta av Bvlgaris dofter från the och BF är en ren transparant, lätt torr, lite träig, pudrig blombukett utan kännbart fruktiga nyanser.
BF är en mycket fint komponerad och inleds med bergamott, rosenträ, ylang-ylang och apelsinblomma. Den övergår i violer, mimosa, jasmin, ros och the. I basen mysk, vetvier och iris.
Särskilt violerna och mimosan framträder på mig vilket ger den lite karaktär tillsammans med basens pudriga iris. Doften är transparent men har ändå ett visst djup. BF får mig att tänka på älvorna i Elsa Beskows "Tomtebobarnen". BF har en diskret närvaro och sitter bara halvdant. Frampå kvällskvisten är inte mycket kvar, ialla fall inte sommartid.
Bvlgari ska visst lyfta fram sin klassiker BF på nytt och för ändamålet har man anlitat Kate Moss som draghjälp(?). KM ser iallfall tjusig ut på kampanjbilderna men så är hon världens mesta kameleont. Ena dagen nergången direkt från knarkarkvarten och andra stylad till elegant dam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar