torsdag 3 maj 2007

Dagens doft - Lolita Lempicka


Bild:Perfume Emporium. com

Eller för att vara helt korrekt, gårdagens. Lolita Lempicka fick en ny chans att förgylla tillvaron ur sin förtjusande lilla fe-inspirerade äpple-flaska. Lolita blev som minnesgoda läsare vet, totalsågad av mannen i slutet av mars. Detta trots att han varit rätt neutral innan.
Nu vet jag att det var den förkylning som jag hade då som genom att rubba kroppskemin påverkade Lolitan negativt. Vissa dofter är extra känsliga för detta, en annan mycket kinkig doft på detta sätt är den gröna chypren Miss Dior.
Den här gången kom Annick Menardo skapelse till sin rätt på ett helt annat sätt. Återigen neutral hållning från mannens sida och bedömningen idag var endast en mycket liten "tantvarningrisk". Murgröna, anis och rosenträ i topppen, ros, jasmin, amarena och likör i hjärtat samt vetvier, vanilj, tonka och mysk i basen. I basen måste också finnas patchoulli. Jag kände den karaktäristiska jordiga, lite lortiga nyansen som sista kvarvarande not.
Lolita är en användbar allroundparfym för den som gillar lite starkare och sötare brygder. Men långt ifrån lika stark som sin storasyster Angel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar