torsdag 29 mars 2007

Dagens doft - Boss Woman

Efter gårdagens komplexa resa med Mitsouko är det idag dags för motsatsen. Boss Women är en icke oäven, fruktigt, lite blommigt träig kreation av Sophie Labbé (bla Organza, Emporio Armani He) från Hugo Boss 2000. De flesta parfymsnobbar ger en sådan här doft tummen ned. Eftersom jag hoppas att jag tagit mig ur detta lite larviga stadium (som gårdagen till viss del var ett exempel på) kan jag ärligt säga att jag tycker om Women och att den passar på mig. Jag känner trivsel med doften, en komfortdoft m a o.
Boss Women är en typisk vår- och sommardoft som sitter bra om man "krämar på" en del. På mig är den mest fruktig men det märks också en blommighet. Det finns också en oväntad ton i en den här moderna typen av parfym som jag känner igen från någon gammal klassiker. En mycket lätt marsipanighet. Se där, plötsligt en gåta i denna generiska doft. Även en massmarknadsprodukt kan ha sina hemligheter!
Boss Women inleds med mandarin, kumquat, apelsin, kiwi, mango och ananas. I mellanregistret passionsfruktsblommor, freesia, violrot, cananga blomma (en slags variant på ylang-ylang). I basen cederträ, sandelträ, vanilj och mysk. Ananasen är fint intonad i Boss Women. I en del dofter kan den bli lite för tydlig, men här har man lyckats bra. Vaniljen i basen är inte alls tydlig, det måste bara vara en liten gnutta som förstärking.
Doften passar perfekt till en Bossdräkt/kostym. Den är lite formell, skapar inga häftiga känslosvall och är således utmärkt för kontoret.

2 kommentarer:

 1. ClintEastWoodsBlogg29 mars 2007 16:51

  Med dofter...
  Jag gick idag O köpte Armanis "Lila Flaska" REMIX...
  Va helt ok ..
  Men just nu är det Burberry´s London & Diors Miss Cheri som ligger bäst till.
  Jag har Även ett stall Av alla Möjliga Parfymer passar alltid på att handla när jag är iväg..
  Önskar Mig Bla "LOLITA LEMPIKA" nu av Min kära make... får jag den inte går jag & Köper den själv har haft den förr & Älskade den..
  Nåväl Ha det gått från en Amatör Doftare

  SvaraRadera
 2. Att du giller Lempickan. Själv gillar jag lukten (tobak, anis, likör) skarpt på flaskan men på själva mig får den tyvärr varierat resultat. Ibland riktigt bra och ibland katastrof som när jag var förkyld. Det är en känslig doft helt enkelt. Besläktade Angel passar mig bättre, kanske är det det mer vaniljiga i den doften som gör det....
  Har bara sniffat på Burberrys London, den är en vit blom-oriental som påminner om en del annat jag har. Men man kan ju aldirg veta...

  SvaraRadera