onsdag 4 april 2012

Parfumerie Générale - Musc Maori

Bild: Choc Rose Cake, foto: SimonJamesKent, (cc)
Wikimedia Commons, some rights reserved


Scroll down for an english version.

Även om jag är en stor Pierre Guillaume fantast, och det beror inte på utseendet :-) utan givetvis enbart på hans högkvalitativa parfymskapande, så står jag bara inte ut med Musc Maori. Rent teoretiskt borde jag tycka om MM med noter som kakaofrön, tonka böna, ambra, mysk och vanilj gourmand men ändå pudrigt torrt, i teorin alltså. Men praktiken är något helt annat: På mig är MM som en tung, smörig chokladcreme, helt enkelt som att smörja in mig med innehållet i en mastig chokladtårta. I bland kommer lätta dunster av varmt smör, ungefär som smör upphettat för att poppa popcorn på traditionellt vis, doften precis när majskornen lagts i det smälta smöret i kastrullen.MM är sammantaget bara alldeles för mycket och på gränsen till illamående framkallande. Jag känner inte av någon typisk vit mysknot överhuvudtaget, en not som på mig antingen är ren och svalknade eller pudrigt "skanky". Men eftersom det är en rent tekniskt bra parfym, som de flesta av PG:s, så finns säkert mysken skickligt inblandad för att förstärka övriga noter.

MM påminner inte om någon annan myskparfym som jag har sniffat på, utan har sina släktingar i den rena gourmandfamiljen. Den doft MM ge mig asociationer till är Missoni men då bara på grund av chokladen, men Missonis choklad är torr och mer diskret än MM:s. En annan doft med chokladdoft som jag kommer att tänka på , men som inte är lika söt och påträngande, är Trussardis Python.

MM är den perfekta fika-doften och kan ha sin plats vid godisstinna högtider som påsk och jul. Men den kommer aldrig in i min parfymgarderob efter avslutandet av ett (redan innan jag fick det påbörjat parfymprov). Det som är kvar räcker till en - två provningar så kanske jag ska ge MM en chans till. Det är ju trots allt en PG. Betyget färgas mycket av min subjektiva upplevelse av MM. Det är en välblandad och speciell doft som på rätt person säkert kan falla ut väldigt bra. Personligen tror jag att Pierre hade en riktigt dålig dag när han blandade till MM.

Even if I'm a great admierer of the art of Pierre Guillaume I think he must have a bad day when he blended Musc Maori. In theory I should like MM with it's gourmand notes of cocoa seeds, tonka bean, amber, musk and vanilla but still powdery dry. But the practice turns out to be quite different: For me, the MM performs as a heavy, buttery chocolate creme, just as smear myself with the contents of a hearty,dense, buttery chocolate cake. Sometimes there are light whirls of hot butter, like butter heated for making popcorn in the traditional way in a saucepan on the stove, it's the scent that is evident just as the corn is put in the melted butter in the saucepan. MM to me is just way too much and on the verge of nausea-inducing

MM does not resemble to any other muskdominated perfume that I have sniffed so far. It's relatives accoeding to me belongs to the pure gourmandfamily. Other scents that MM gives me asociations to are Missoni by Missoni but only because of the chocolate and the Missoni chocolate is drier and overall more discreet. Another chocolateinfused fragrance that comes to my mind is Trussardis Python. But Python is not as sweet and intrusive as MM.

MM is the perfect coffee scent and have it's place at the candy-fueled holidays like Easter and Christmas. But MM will never enter my perfume wardrobe after the completion of the small sample. What is left is enough for one - stuff for ca two more tests so of course I'll give MM another chance. It is after all a PG and PG always stand for high quality in spite of there is an very small part of his creations that I don't like.  It is a well-mixed and original scent that for the right person and in the right proprtion will fit very well. The rating of MM is of course influenced  by my own subjective experience wearing MM.
Rating: 2

Noter/Notes: Kakaofrön, tonkaböna, ambra, mysk, vanilj/ cacao seeds, tonka been, amber, musk, vanilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar