onsdag 18 maj 2011

Kort om - Calamity J. (Juliette Has A Gun)

For an english version, scroll down to the next post.

Intryck under en dags testande av Juliette Has A Gun:s Calamity J.

- Lätt tobak i ett mörkt, dunkelt rum.
- Fast tobak ingår inte enligt ingredienslistan som säger irisrot, patchoulli, ambra och mysk tolkad genom ambroxan. Antar att det är den lätta patchoullin som ger intrycket av tobak.
- Doften ger inte något distinkt intryck, den flyr undan hela tiden, sätter aldrig ned foten.
- Ska vara en maskulin doft anpassad för kvinnor och i den föresatsen har man lyckats.

En doft som skapar förväntningar som den inte riktigt kan leva upp till. Får se om den kan vända när jag använer upp resten av provet, misstänker att jag applicerat för lite, det finns ändå något som lockar i den, något dunkelt intressant...

2 kommentarer:

 1. Provade den i förra veckan och blev, som ca varje gång med JHAG, besviken. Eller såhär: den luktade som en okej herrparfym, men fantasilöst och inte alls som den spännande Modesty Blaise jag hoppades på. Mer som common civilingenjör på konferens.
  Bortsett Midnight Oud och Not a perfume har jag blivit så trött på att se mina samples av JHAG att gett bort dem till min fjortisniece som älskat dem, och det säger väl allt.

  SvaraRadera
 2. Hej PF!
  Visst luktar den en inte allt för originell modern herrdoft men en trevlig sådan. En (herr) kollega på jobbet har något snarlikt och den doftar bra på honom. Själv gillar jag Calamity J mer och mer har jag märkt. Midnight Oud gillar jag också men den känns lite tam jämfört med många andra ouddofter. Not a Perfume har jag inte orkat testa än efter alla negativa skriverier. Spännande att du gillade den!
  Ha en bra dag Parfumista

  SvaraRadera