tisdag 22 mars 2011

Thriller på Tradera

I förgår kväll (söndag) gissar jag att större delen av mini-populationen Sveriges parfymnördar satt som klistrade vid Tradera. Klockan 20.14 gick nämligen en auktion utöver det vanliga ut. Jag har aldrig sett en liknande prisstegering inom loppet av microsekunder! I ett paket såldes en Bois de Violette och en Zen båda från Shiseido, båda oöppnade. Ja du läste rätt, Bois de Violette från Shiseido, alltså originalformulan. Jag kan inte detaljerna i historien men innan Serge Lutens blev ett eget parfymhus (ägt av Shiseido) skapade han och Christopher Sheldrake parfymer för Shiseido, mest berömd är Feminité de Bois som numera lagts in i Serge Lutens-linjen. Men i början fanns hela bois-serien som jag har uppfattat det under Shiseidos namn för att sedan läggas in under Serge Lutens varumärket.

Flaskan som var på Tradera är därmed en raritet, det kan inte finns många oöppnade i världen. Så vinnaren är bara att gratulera. 1325 kr för båda dofterna känns som ett fynd, bara Bois de Violette kan säkert inbringa ett klart högre pris på en internationell auktion. Så en än gång: Ett riktigt stort GRATTIS till vinnaren!!!!

2 kommentarer:

 1. Hej på dig!

  Vilken underbar kväll!
  Vilken upplevelse för oss parfynördar att se så underbara parfymer på en plats!
  Jag har önskat de två parfymerna men jag har tyvärr inte varit så snabb!

  GRATTIS till vinnaren!!!!

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  De som var med i slutstriden måste vara snabba som kobror, imponerande. Men visst var det kul och spännande, vad är Solsidan jämfört med en thriller på Tradera :) Vårliga hälsningar Parfumista

  SvaraRadera