lördag 8 januari 2011

Sniff 2011

Vad skönt att läsa Marinas inlägg om Dior Les Exclusives se

http://perfumesmellinthings.blogspot.com/2011/01/christian-dior-la-collection-couturier.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Perfume-smellinThingsPerfumeBlog+%28Perfume-Smellin%27+Things+Perfume+Blog%29

Känns som jag kan skriva av dem från "Att prova listan", har genom åren märkt att Marinas smak överensstämmer mycket med min. Frågan är då vad ser jag fram emot att sniffa på i år?

Som alltid förstås Serge Lutens releaser men det blir nog inte förrän i höst när alla årets dofter finns tillgängliga. Så förstås nyheter från favorithus som Annick Goutal, Andy Tauer och Patricia de Nicolaï. Har inte luktat på PdN:s senaste heliotrophe och torrt-hö inspirerade parfym Kiss me tender ännu men det är ingen panik, jag har ju min kära Etro Heliotrophe, och heliotrophe är en not som är lite vansklig på mig.

Sedan kommer det förstås fler releaser från ett annat pålitligt hus L'Artisan Parfumeur vilket få mig att tänka på att jag ju faktiskt inte provat den super-hypade Traversee du Bosphore från 2010 ännu. Troligen kommer jag att gilla den men efter att ha läst att den har mycket av Havana Vanille i basen och Dior Hommes irisnot så befarar jag att den är lite av ett hastverk, Bertrand Douchaufour har ju varit väldigt produktiv det senaste året. När en näsa, hur skicklig den än är, trycker ut sig för många dofter under en kortare tid kan det hända att dofterna inte blir tillräckligt genomarbetade. Säger inte att så är fallet med Traverse... men det ska bli mycket intressant att sniffa på doften bland annat ur den infallsvinkeln.

Sedan är jag väldigt nyfiken på Robert Piguets förra året utgivna Calypso som tydligen inte har mycket med den ursprungliga från femtiotalet att skaffa. Den nya är efter vad jag har läst en ambroxbaserad skapelse och ambrox verkar vara en ingrediens som passar min kemi. Calypso har fått både ris och ros av förtåsigpåare.

Hoppsan, redan en hel del på sniff-listan. Dax för en provbeställning snart - fast hur var det nu - oprovade prover som väntar så jag får nog vänta ett tag ändå...

2 kommentarer:

  1. Jag har Bois d'Argent & Ambre Nuit. Den förstnämnda gillar jag bäst. Dock har jag inte använt någon av dem så mycket ännu. Får lov att göra det. Ikväll var jag så sösugen, så fick bli Guerlains Elixir Charnel Gourmand Coquin. Så nu är sötsuget helt stillat. :9

    SvaraRadera
  2. Hej Susanna!
    Trevligt att ha några av de första i Exclusives-serien. Har bara sniffat på dem i affär i Tyskland för ett par år sedan och fick ett bra intryck även om näsan var rätt bedövad pga allt annat sniffande. Vad jag förstår är de och den tredje (har glömt namnet) i den första Dior Exclusives utgåvan de bästa dvs att de (enligt många som sniffat) är bättre än alla de nya som kommit nu.
    Verkar rimligt på så vis att när man som nu ger ut så många dofter i ett svep det nog kan bli lite ofärdigt på sina håll. Föredömligt med doftdessert, sötsugsbehovet tillfredställt utan att tillföra en enda kalori : ).

    SvaraRadera