lördag 1 januari 2011

Parfymerade nyårslöften 2011

Foto: Herr Parfumista (c)

Gott fortsättning på det nya året!

Så var det återigen dags för eftertankens kranka blekhet. Varje år nya käcka föresatser som oftast bara håller ett tag. Här har vi årets:

- Sakta ned på takten i provandet. 2010 utbyttes den föresatsen, som flera gånger tidigare, i raka motsatsen: Ett eskalerat, närmast stressat testande. Fast vad var det nu mitt stora intresse är, Parfym? Så det kanske inte är så konstigt att föresatsen havererar gång på gång. Jag anser mig vara ursäktad.

- Testa det jag har. Sanningen att säga har jag en hel del oprovade prover som blivit liggande till och med i flera år. Dags att ta i tu med dessa och dämpa inflödet av nya.

- Bottna i de dofter jag har. Att i perioder varva ned och använda de dofter jag har mer än en dag i sträck, två till fyra dagar kan vara optimalt. Att utvärdera samma doft under flera dagar i sträck kan ge en större total doftupplevelse. Experimentet en vecka med en doft i höstas var mycket nyttigt och kändes faktiskt befriande, jag avlastade mina små grå från tankar på vad jag skulle välja som dagens doft.  Dessutom tycker jag lika bra om Estèe Lauders Private Collection Jasmine White Moss som innan. Så risken att tröttna på en vecka bedöms som ganska låg. Och i fall så sker, så är det kanske ett tecken på att jag ska göra mig av med doften. Eller låta den vila en längre tid, en del "mognar" man att tycka om eller ialla fall tycka vara tillräckligt intressant.

- Bli ännu mer kinkig vid "full-flaska-investeringar" dvs aldrig köpa osniffat. Samtidigt är det en lagom spänningsnivå för en riskavert person som jag. Ibland känns det dessutom onödigt att slösa bort pengar på ett litet prov när jag läst på massor i förväg om en doft som verkar klockren dvs precis allt stämmer i teorin. Så lite av det spänningsmomentet måste ändå få vara kvar...

- Och så var det det där med engelsk version av bloggen, ska det bli av i år.....?

Gav du några parfymerade nyårslöften?

6 kommentarer:

 1. God fortsättning Parfumista! Nyårslöftet är att inte köpa fler dofter, utan njuta av dom jag har! Får se hur det går... hade samma löfte ifjol- och det gick inte alls!!! Mvh.ParfymAnna

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  STORT lycka till med ditt nyårslöfte. Måste säga att du går hårt ut, mycket spännande. Rapportera gärna hur det går. Och prover räknas väl inte....
  Mvh Parfumista

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år!
  För mig blev det Ava Luxe Loukhoum på nyårs-aftonen. En stor favorit! Löften är jag dålig på att ge, men kan säga så mycket som att jag swappar (flaskor och även dekanter/samples) hellre än köper "nya" dofter i år.

  SvaraRadera
 4. Hej Susanna!
  Gillar också AL:s Loukhoum, den känns på något sätt luftig trots att det är en söt doft. Passar nu när (i alla fall jag) längtar efter våren men det fortfarande är smällkall vinter, kombinerar båda årstiderna/P

  SvaraRadera
 5. Hej igen Susanna!
  Jättebra nyårslöfte. Precis det borde jag också göra men är väl för lat antar jag.../P

  SvaraRadera
 6. Parfumista: Ja, ungefär så tänkte jag då jag valde Ava's Loukhoum. Den passade i snö-ovädret som drabbade eskilstuna just nyårsaftonen. Loukhoum känns som att gå in i den vita snötyngda sagan om NARNIA (där ju denna konfekt har en stor betydelse, iaf i första delen). ps: det lät roligt "Löften är jag dålig på att ge", då menar jag NYÅRSLÖFTEN. Löften i vanliga livet är heliga för mig, givetvis. ;)

  SvaraRadera