onsdag 1 december 2010

Juldofter - Stora varma blommor

Foto: Herr Parfumista (c)

På julen känner jag vid sidan av orientaler och rökelse mest för stora, varma omfångsrika blomdofter, som:

Fracas (Piguet): Fracas har blivt julaftonens val flera gånger. Jag bara älskar denna stora, mörka, varma tuberosernas drottning. Den interagerar så bra med min kemi, jag har tidigare nämnt att jag blivt stoppad på sta´n och fått beröm av totala främlingar iförd Fracas.

Pure Poison (Dior): Denna stora vita blomdoft med en viss underliggande grönhet kan man tro kommer från ett tidigare decenium som åttiotalet. Appliceras med yttersta försiktighet, den slår snabbt över och blir alldeles för mycket. Se gärna mina skriverier i oktober om PP.

Poison (Dior): Själva urmodern till Poisonerna med sina tunga blommor bland annat tuberose kombinerad med en mörk bärighet passar också utmärkt mörka julkvällar.

Mahora (Guerlain): Tropiska, tunga blommor med tiare (tropisk gardenia) och återigen favoritblomman tuberose. Ganska grov i sina konturer och mycket speciell. När jag provade den för första gången för tio år sedan tyckte jag den var too much, men sådant går som tur är över. Har en ton av ruttnande undervegitation i basen.

Lola (Marc Jacobs): Ska erkännas att jag i början av året skrev ganska elaka saker om Lola. Men under året har jag i förbifarten sniffat på Lola flera gånger och testat den med ett sprits en gång och den har verkligen tagit sig. En trevlig modern tolkning av stora vita åttiotalsblommor i en flaska som är så härligt outstanding kitschig - ett modernt konstverk.

2 kommentarer:

 1. Hejsan,

  Skrev nyss på min blogg att jag har i stort sett den enda regelbundet och ofta uppdaterade svenska parfymbloggen numera, men det visade sig att jag hade fel. Trodde att du hade slutat blogga, men kul att se att du inte gjort det.

  Mvh,
  Annelie

  SvaraRadera
 2. Hej Annelie,
  Nej, jag har absolut inte slutat. Det är som ett gift, det känner säkert du igen också : )
  Det som kan förvirra är hoppandet mellan olika siter: Först Expressen, sedan DV,Expressen igen och nu här...
  Kul att följa din blogg tycker jag, den är mycket bra!

  Mvh Parfumista

  SvaraRadera