fredag 26 november 2010

Juldofter - Intro

Foto: Herr Parfumista (c)

Om mindre än en månad är det tack och lov jul. Vad skönt!!! Julen i sig är mycket en doftens högtid "..de kom till honom med gåvor som rökelse och myrra" för att inte tala om saffransbröd, glögg, nejlikor, russin, dadlar, peppar och alla andra kryddor. För att inte tala om växterna, granen och hyacinterna. 

Julen triggar förstås ett parfymfreak lite extra och det är därför trevligt att redan nu börja fördjupa sig i tänkbara juldofter. När jag ser tillbaka det senaste decenniet så är det tre, men framför allt två doftfamiljer som dominerat mina jular: Orientaler (förstås), stora, tunga, dunkla blommor med ett par "udda" inspel av läderchypre. Så det här inlägget är starten på en liten serie om dofter, grupperade efter familj, som jag helt subjektivt (som vanligt alltså) tycker passar till julens fröjder.

2 kommentarer:

  1. Hej Parfumista! Oj vad kul!Som jag har väntat på dina jullistor! I julklapp önskar jag mig förmodligen White Patchouli,TF,är så nyfiken på den.Snygg flaska-vintervit.Nu har jag snöat in i en Angeldimma-mysig novemberdoft.Trevlig helg! Mvh. parfymAnna.

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Spännande om det blir WP i julklapp då måste du rapportera intryck osv. Har du provat TF:s Black Orchid? Den gilar jag skarpt och den passar perfekt till jul. Visst är det Angeltid i det kalla vädret. Själv är jag i slutet av en förkylning men i början när det var som värst var det enda jag orkade tänka på att sätta på mig den lätta, varmt omhändertagande Heliotrophe från Etro. När jag är förkyld klarar jag bara inte tunga dofter. Trevlig första adventshelg du med! Parfumista

    SvaraRadera