torsdag 4 november 2010

Fågelfri...

Foto: Parfumista (c)

På flera sätt a) jag är ledig idag b) endoftshysterin är över. Inte oväntat slog den nuvunna friheten över i ett uppvarvat samplande. Häromdagen skrev jag att jag inte längtade efter gourmanddofter. Vad händer, typ dagen efter sniffar jag i förbifarten på Paco Rabannes Lady Million (som fått en del bra kritik), känner att den har många likheter med en favorit från 90-talet, Wish från Chopard. Vips så vill jag ha gourmand!

Så den första dagen i frihet (igår) inleddes med Serge Lutens Douce Amere som är en svårkategoriserad doft med dragning åt gourmand. Och idag provar jag redan en Serge på varje arm, härliga cocosvaniljgourmanden Un Bois Vanille och på den andra, provet som jag inte vågat prova fram till nu med tanke på min nuvarande faiblesse för gröna, strama blomdofter Bas de Soie. Och ja, farhågorna besannades, den är helt i min smak. Lät min sjuåriga son sniffa på respektive handled och förväntade mig såklart att han skulle gilla Un Bois Vanille bäst, med de ingredienserna borde ett barn ta den. Men nej, det var Bas de Soie som han direkt gillade och han stod fast vid sin åsikt när han sniffade en kvart senare. Alltså slutar det nog med en flaska, fast den påminner förstås en del om andra lökväxtdofter som Chanel no 19 (som är stramare, grönare), Heure Exquise (som är varmare och sötare) Grand Amour (också med hyacint men sötare och större) och om Chamade (det gröna, krispiga, lökiga). Orsaken till denna Serge hysteri är, förutom att  dofterna  ofta går åt det gourmandiga hållet, att Serge Lutens-siten har en kampanj på sprayflaskorna just nu.Och jag anar redan hur det slutar....

2 kommentarer:

 1. Jag skulle uppskatta en "parfymkatalog" dvs en lista på alla de dofter du recenserat under åren och en hänvisnining till var man kan hitta recensionen. Har ingen aning om hur det rent praktiskt går till, men visst skulle det var fint?
  Det är väldigt trevligt att läsa dina utläggningar om ovanliga, exklusiva dofter som jag vet att jag aldrig kommer att bära själv. Men snälla, glöm inte att då och då recensera mainstreamdofter sådana som vi "på landet" hittar hos Kicks och på Åhléns - i bästa fall.

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Bra med input till förbättringar.
  Först till det tekniska. Har ännu inte klurat ut hur jag ska få in etiketterna som register i marginalen men det ska nog lösa sig om jag får lite tid. När det gäller mina gamla inlägg i Parfumistans dagbok http://blogg.expressen.se/parfumistansdagbok/
  så har den webbpaltsen en sökfunktionsruta som tyvärr saknas här. Sedan kan man gå in under respektive månad i registret där dofterna finns med i rubrikerna.
  Sedan ett litet försvarstal: När det gäller recensioner av mainstream så anser jag att jämfört med många andra parfymbloggar har jag skrivit om och recenserat ovanligt många mainstream se tex Poisoninläggen i oktober och Leve mainstreamserien nyligen på Parfumistans Blogg http://blogg.expressen.se/parfumistansdagbok/entry.jsp?messid=616679 Jag brukar då och då har inlägg just om att hitta godbitarna i det ordinarie sortimenet. Att det blir mycket niche och ovanliga dofter beror förstås på att det här är en ren hobbyblogg och därför styrs av vilka dofter just jag löpande intresserar mig för. Det är ett sådant enormt doftutbud så det gäller att prioritera vilka parfymhus jag vill följa och i nästa steg vilka av deras lanseringar som jag ska köpa prover av. Och ovanliga dofter är idag snarare lättare att komma åt genom att köpa prover på nätet än att försöka att få ett prov i en affär utan att ha handlat för en rejäl summa först - så säg aldrig sldrig : )
  Många hälsningar Parfumista

  SvaraRadera