fredag 14 maj 2010

Bra dofter...

....i det "ordinarie" sortimentet. Med det menar jag vad som kan finnas i en vanlig parfymbutik i de stora kedjorna. Det finns förstås massor med bra dofter men här är några som jag spontant kommer att tänka på just nu. Lite vår-/sommarinriktning märks faktiskt i urvalet trots tidigare skriverier. Reservationer för eventuella reformuleringar det senaste året som kan ha slätat ut dofterna.

Baby Doll Paris (YSL): Blir bara mer och mer förtjust i denna kemiska grapefrukt med dito blommor i mitten på ceder och tonkabas.
Infusion d'Iris (Prada): Den perfekta allrounddoften som jag faktiskt utnämnde till decenniets damdoft i min gamla Parfumistans blogg på DV. Kall iris utan den mer extrema rotighet som finns i vissa irisdofter. Sååå bärbar dagtid.
Rive Gauche (YSL): YSL igen, har märkt att jag dras mer och mer mot deras dofter. RG är riktigt aldehydiskt retro. Något reformulerad men inte så att det stör mina doftminnen från när jag bar den under tidigt 90-tal.
Chanel No 5 Eau Premierè: En gladare och ljusare verision av No 5 men lika elegant och bärbar. Mycket stilfull och chic.
Miss Dior: Den i och för sig många gånger reformulerade pudrigt, gröna klassikern från 1947 står sig ännu. Viss sportighet i elegansen. Min flaska är tio år så dagens version är säkert något annorlunda.
Mugler Cologne (Thierry Mugler): Lätt grön och myskig unisexcologne som passar utmärkt på sommaren. Påminner i doften om gamla österrikiska solcremen Snikk.

8 kommentarer:

 1. Jag har länge letat efter fräscha Rive Gauche (minns min ungdoms RG!), men ingen av de sex parfymbutikerna i min stad för denna doft. De andra har jag däremot sett på hyllorna(inte Mugler, som jag inte alls känner till).
  Jag får väl ge mig ut på nätet...
  Stämmer förresten anklagelsen att en del firmor på nätet handlar med fakes både när det gäller dofter och krämer, make-up mm?
  Känner lite motstånd mot att köpa det jag inte kan se, känna på.

  Sååå trevligt med en parfymblogg! Du är lagd bland favoriter nu, så jag tänker följa din blogg.

  SvaraRadera
 2. Tack för det, kul att någon uppskattar parfymskriverierna. Ämnet känns outtömligt. Låter inget bra att RG lyser så med sin frånvaro, får hoppas att den inte är på väg bort från den svenska marknaden. Att den inte finns i någon av sex affärer verkar lite oroande. Den säljer kanske inte så bra den är ju inte precis lik det som finns på tio i topp listorna i dag. När det gäller förfalskningar på nätet så finns det säkert siter som säljer förfalskningar men jag gissar att dessa inte blir särskilt långvariga. Nätet är den bästa shoppingplatsen tycker jag med stor utbud och mycket billgare om man köper från USA. Har bara köpt från firmor som funnits över tio år och varit seriösa som http://www.99perfume.com/, http://www.fragrancenet.com/ och http://www.beautyencounter.com/. Tänk bara på att det ofta kommer till tull om du shoppar från USA men det är ändå billigare.

  SvaraRadera
 3. Bra med tips på dofter från det "ordinarie" sortimentet. Det uppskattas som ett komplement till de mer svårtillgängliga märkena. När de gäller de senare så har jag upptäckt möjlighten att beställa prover från t ex Luckyscent - fungerar utmärkt! Jag har haft svårt att kommentera dina inlägg tidigare. Hoppas att det fungerar nu...

  SvaraRadera
 4. att du uppskattar lite tips från det ordinarie sortimenet. Det finns som sagt många pärlor som glöms bort när man blir för parfymnördig. Hoppas också att kommentarfunktionen fungerar, det är kul att läsa om andras parfymintresse.

  SvaraRadera
 5. är något fel med kommentar funktionen. Det syns inte när jag lagt till en kommentar : (

  SvaraRadera
 6. har den börjat fungera. Antalet kommentarer syntes inte dvs att det lagts till nya. Förrädiskt, gör det lätt att missa något.

  SvaraRadera
 7. så måste man ju vara medlem för att kommentera. Jag följde din blogg hos Damernas (Lotta heter jag) och tycker det är synd att du upphört där! Nu följer jag dig här istället och kanske blir det lite personligare vilket är positivt...:)

  SvaraRadera
 8. ..du hittade hit Lotta !!!

  SvaraRadera