måndag 17 maj 2010

17:e maj

Idag firar vårt otroligt vackra grannland sin nationaldag. Vem skulle inte vilja vara medborgare där, hur mycket pensionspengar som helst i oljans spår.... : )
Hur ser det då ut med norskt parfymeri ? Förra året lanserades herrdoften Kristiansand New York som tagits fram utifrån en idé av två norskor bosatta i New York. Se http://www.kristiansandnewyork.com/EN/ . Har inte luktat på doften men snygg  Ole Norman i marknadsföringen i alla fall.
Tidigare har designern Geir Ness lanserat dofter som tex damdoften Laila som sägs fånga essensen av Norge på flaska, hög, kall och sval doft får man anta. Tror också att designern Ole Henriksen givit ut någon doft men är långt ifrån säker.
Summerar man det hela så blir det inte så mycket. Men Sverige ligger och andra sidan inte mycket bättre till om man undantar Byredo.

2 kommentarer:

  1. Hei, Parfumistan :-)
    Jeg har aldri testet Laila, men kjøpte Kristiansand til min mann i fjor. Den er ganske, hva skal jeg si - upåfallende og grei, kanskje? Framtrendende lavendel, gir ikke et uforglemmelig inntrykk. Han bruker den jevnlig, men det er ikke den som får meg til å flørte ekstra med ham ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej Britt Åse!
    Tack för infon, intressant!Verkar alltså som om Kristiansand spelar på det rena, friska och exotiska norska för att synas i mängden men egentligen är en fullt ok basdoft, en sådan där som kan användas när som helst dagtid.

    SvaraRadera