fredag 2 april 2010

Påskdofter

Saker och ting som jag associerar med påsk är: Smågodis, särskilt skum, choklad och gele. I år har invasionen av påskägg och tårtor fullkomligt exploderart på jobbet, jag börjar nästan misstänka att någon konkurrent försöker att göda ihjäl oss. Ljuslila/lavendel och rökelse alltså den mer sakrala delen av Påsken. Tidigare år har jag mest skrivit om denna typ av dofter (med undatag av någon vanilj om jag inte minns fel. I år tänker jag uppehålla mig först och främst vid godisdelen och de dofter som jag tycker kan passa i påsk i denna genre är:
Montale White Oud: Doften ger mig associationer till en fluffig vit mashmallow. Ouden är återhållen och spelar bara en supporterande roll och harmonierar mjukt med noter av jasmin, vanilj, ambra och sandelträ. Allt i en mycket bärbar och elegant blandning, det är absolut inte fråga om någon sliskig gourmanddoft.
Hanvana Vanille: Varm och fin vaniljdoft som absolut inte är godissliskig. Här är det vaniljfrön kombinerat med mörk rom. Se mer:
 http://www.damernasvarld.se/damernas/parfumistans-blogg/2010/01/16/lartisan-parfumeur-havana-vanille-recension/index.xml
http://www.damernasvarld.se/damernas/parfumistans-blogg/2010/01/16/lartisan-parfumeur-havana-vanille-recension/index.xml
Ha en Glad Påsk med dina påskdofter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar