onsdag 19 september 2007

PUKOR OCH TRUMPETER!!!

Teknikgudarna var nådiga! Idag premiär för Parfumistans blogg i Damernas Världs Webupplaga. Jag har en stående blogg inriktad på parfym&doft som komplement till redaktörens modeblogg.
Det känns faktiskt mer ändamålsenligt att få släppa lös sin skrivklåda om parfymer i en tidning som är helt inriktad på mode & skönhet. Roligt att den möjligheten skapats!
Jag hoppas att ni som gillat att läsa om parfym & doft fortsätter att följa min blogg på DV. Det går bra (ska gå bra) att klicka under länkar DV Parfumistans Blogg och i huvudet på Parfumistans dagbok.
Parfumistans dagbok blir kvar på Expressen främst som stilventil men ett och annat doftrelaterat inlägg hittar not också hit.

tisdag 18 september 2007

Teknikgudar

Om bara nu teknikgudarna står Parfumistan bi så inträffar den stora Förvandlingen i morgon....Håll ut!!!

fredag 14 september 2007

Den som väntar på något gott....

...väntar aldrig för länge! Är lite körigt nu med förkylning, privata arrangemang och förberedelser för Parfumistans nya form. Så håll ut ett tag till....

onsdag 5 september 2007

Dagens doft - Stella

Idag var jag bara tvungen att ha rosdoften Stella från Stella McCartney 2003 dvs originalet. Doften skapades av Jaques Cavallier och är en av få dofter med ros som dominerande not som jag gillar. Ofta får de en potpurri-känsla. Det slipper man dock med Stella som är en ganska djup rosdoft tack vare en ambrerande bas. Den påminner om kryddiga, tunga rosor på väg att övergå i vissningsstadiet. Jag känner också en lätt men angenäm surhet i doften!
Faktum är att jag föredrar Stella mångfalt över en egentligen "bättre" rosdoft som Annick Goutals Rose Absolute fast den egentligen är en "finare" komposition med mer naturliga ingredienser. Men RA är ljusare och därmed mer potpurri-ig.
Stella sägs vara en hyllning till den engelska trädgårdsrosen och inleds följdriktigt med essenser från ros och pion blandat med mandarin och apelsin. I hjärtat finns ros absolute och trä. I basen mer trä:er och ambra.
Stella är en doft som passar utmärkt en solig dag på höstkanten. Den bör inte bäras i värmebölja. En varning är dock att en del känner sig melankoliska av doften. Så bär den inte dagar då du behöver putsa upp självförtroendet!