torsdag 30 november 2006

Doftdessert

Så här inför helgens frestelser kan jag föreslå ett ypperligt knep att spara kalorier: Satsa på en doftdessert i stället för de kaloribomber som vanliga desserter utgör. En doftdessert gör ingen fet.
Recept: Klipp först till ett antal doftstickor i normaltjockt, vitt "skriv"papper. Sedan görs ett urval av dofter som ska analyseras. Exempel på urvalskriterier: Dam eller Herr från viss/vissa doftkategorier. Dam och herr ur specifik doftkategori. Jämförelse mellan kategorier eller varför inte fritt ta fram några du vill sniffa närmare på oavsett kategori. Jag brukar instinktivt dras till några, så det löser sig av sig själv. Kul är att dofta på parfymer som man upplever som väldigt lika. När man sedan får dem på stickor brevid varandra så inser man att det ändå är ganska stora skillnader. Jag brukar ofta bli förvånad hur stor skillnaden kan vara och börjar tom tvivla på mitt luktsinne. Tre - fyra dofter per gång är vad näsan klarar av.
Vi blir oftast sittande med ett gäng herrdofter. Det är oftast mannen som börjar prata om någon av sina dofter och dessutom är han snabbast att ta fram de omtalade objekten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar